Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten


Vind uw dakraam specialist in 3 eenvoudige stappen


Dakkapel zonder vergunning.

Het is gelukkig steeds vaker mogelijk om een dakkapel zonder vergunning te plaatsen. U kunt zo een paar honderd euro besparen en het is natuurlijk ook fijn als u geen maanden hoeft te wachten. U kunt direct beginnen met bouwen. Alleen moet u wel aan een aantal regels voldoen om zonder vergunning te gaan bouwen.

De prijs van een dakkapel.

Als u een offerte gaat aanvragen dan is de prijs altijd zonder de kosten van een vergunningsaanvraag. De prijzen liggen gemiddeld tussen de € 3.000 en € 6.000 voor een dakkapel. De prijs is wel heel erg afhankelijk van uw wensen en de afmetingen. Als u verplicht bent om een vergunning aan te vragen dan komt hier vaak nog wel tussen de € 200 en € 600 bovenop afhankelijk van uw gemeente.

De regels voor een dakkapel zonder vergunning.

Er zijn een aantal regels voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel. Als eerste is er de positie op het dak. Een dakkapel aan de voorkant van het huis is bijna altijd verplicht met een vergunning. Daarnaast mag de woning geen monument zijn en moet deze permanent bewoont worden. Daarnaast is de manier van plaatsen, het model en de afmetingen van belang voor het vergunningsvrij plaatsen.

De maten en het model dakkapel.

Aan het model dakkapel worden eigenlijk niet heel veel eisen gesteld voor het vergunningsvrij plaatsen. U bent wel verplicht om een plat dak te nemen en ondoorzichtige zijkanten. De hoogte van uw dakkapel mag maximaal 1.75m zijn. De onderkant moet minimaal een halve meter onder de dakvoet zitten. De bovenkant minimaal een 0,5 meter onder de daknok. De zijkanten moeten minimaal een 0,5 meter verwijdert zijn van de zijkanten van de woning scheidende muur. Als uw dakkapel hieraan voldoet dan mag deze vergunningsvrij geplaatst worden. Daarnaast moet het dakkapel wel geplaatst worden aan de zijkant of achterkant van het huis. Er is wel een uitzondering bij een huis gelegen in een bos of natuurgebied. U bent dan wel verplicht om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant.

Het voordeel van bouwen zonder vergunning.

Eén van de grootste voordelen is dat u natuurlijk een hoop geld in uw eigen zak kunt houden. Als u geluk heeft dan kost een vergunning u € 200, maar als u pech heeft kan dit bedrag oplopen tot € 600. Dit komt allemaal bovenop de kosten voor het plaatsen van een dakkapel. U bespaart niet alleen veel geld, maar ook tijd. Uw dakkapel specialist kan er direct mee aan de slag en hoeft niet eerst te wachten op een bouwvergunning. U kunt zo sneller genieten van uw extra woonruimte.

Bouwbesluit en het burenrecht.

Ondanks dat u geen bouwvergunning nodig heeft moet u wel rekening houden met het bouwbesluit en burenrecht. In het bouwbesluit staat dat het plaatsen van een dakkapel moet gebeuren volgens veiligheidseisen. De buurt mag dus geen gevaar lopen bij het plaatsen van een dakkapel. Daarnaast mag de plaatsing niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Naast deze eisen heeft u nog het burenrecht. Volgens dit rechtssysteem bent u verplicht om uw buren in te lichten over uw bouwplannen. U kunt zo ook problemen achteraf of tijdens de verbouwing voorkomen door ze tijdig in te lichten.

Bouwvergunning aanvragen.

Voldoet uw nieuwe dakkapel niet aan de eisen? Vraag dan direct een bouwvergunning aan want hier gaan nog gerust een aantal weken overheen. De behandeling zelf duurt al 8 weken en dan kunnen de buren nog 6 weken bezwaar maken. Begin dus eerst met het aanvragen van uw bouwvergunning voordat u op zoek gaat naar een leverancier van uw nieuwe dakkapel.

Offertes vergelijken en geld besparen.

Heeft u geen bouwvergunning nodig? Vraag direct een offerte aan en wij zorgen ervoor dat uw aanvraag bij verschillende specialisten terecht komt. Specialisten uit uw eigen regio krijgen de kans om te reageren en u een passend aanbod te doen. Dit aanbod is geheel vrijblijvend en u betaalt hier helemaal niets voor. Door offertes naast elkaar te leggen kunt u tot wel 40% besparen op een nieuwe dakkapel. Het kan dus slim zijn om goed te kijken naar de mogelijkheden voordat u besluit om een dakkapel te bestellen bij een specialist.

Meer dan 100 aangesloten dakraam specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 dakraam specialisten

Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten