Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten


Vind uw dakraam specialist in 3 eenvoudige stappen


Dakkapel plaatsen

Een dakkapel laten plaatsen kan eigenlijk op twee verschillende manieren. U kunt een traditionele dakkapel laten plaatsen of een prefab dakkapel. Een traditionele dakkapel wordt rechtstreeks op het dak gebouwd. Iedere werkdag zijn vakmannen bezig met het opbouwen van uw nieuwe dakkapel. Uiteraard zijn ze hierbij heel erg afhankelijk van het weer. Een snellere methode voor een dakkapel plaatsen is prefab. Hierbij wordt uw nieuwe dakkapel in de fabriek gebouwd en ter plaatsen op uw dak geplaatst. Binnen één werkdag heeft u dan al een nieuwe dakkapel. Wij laten u graag zien wat de verschillen zijn en wat u kunt verwachten bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Prijzen van een dakkapel plaatsen.

Afhankelijk van de bouwmethode die u gaat kiezen zit er natuurlijk ook een verschil in de prijs. Een prefab dakkapel heeft u al vanaf € 3.000 tot € 5.000 afhankelijk van u wensen en de afmetingen van het dakkapel. Deze prijzen zijn inclusief BTW en het plaatsen van het dakkapel. Kiest u voor de traditionele bouwmethode? U bent dan al snel 25% meer kwijt vergeleken met een prefab dakkapel.

Prefab bouwen.

Een snelle bouwmethode is zoals we al eerder uitgelegd hebben prefab. Binnen één werkdag heeft u al een nieuwe dakkapel. Uw complete dakkapel is al in de fabriek voorbereid en opgebouwd. Een speciaal team maakt binnen een uur een gat in het dak om het dakkapel te plaatsen. Met een speciale hijskraan wordt het dakkapel over het huis getild en op de juiste positie geplaatst. Het team zorgt ervoor dat het dakkapel vastgemaakt wordt aan het dak. Vervolgens gaan ze aan de slag met de afwerking aan de binnen en buitenkant. Binnen één dag is alles klaar en kunt u genieten van de extra voordelen van een dakkapel. Alle voordelen van prefab hebben we voor u op een rijtje gezet: • Binnen één werkdag klaar. • Tot wel 25% goedkoper. • Minder overlast voor de buurt. • Korte levertijd doordat de bouwmethode voor een deel geautomatiseerd is.

Traditioneel bouwen.

Bij de traditionele bouw wordt het dakkapel rechtstreeks op het dak gebouwd en niet in een fabriek zoals bij prefab. In het begin wordt de uitsparing voor het dakkapel gemaakt en daarna wordt het dak zo snel mogelijk waterdicht gemaakt. Bij de traditionele bouwstijl zijn de bouwvakkers absoluut afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het dak nog niet waterdicht is en het gaat wel regenen, dan wordt deze met een speciaal zijl afgedekt. Alle onderdelen van het dakkapel worden ondertussen met de hand gemaakt en geplaatst. De plaatsing bij de traditionele bouw duurt een paar dagen tot een paar weken. Dit is afhankelijk van het aantal bouwvakkers en uw wensen. De traditioneel bouw kan flink wat meer overlast bezorgen vergeleken met prefab bouwen.

Afwerking aan de binnenkant.

In principe is de afwerking aan de binnenkant bij zowel prefab als traditionele bouw vaak niet standaard bij de prijs inbegrepen. U kunt de afwerking namelijk als u handig bent zelf doen of u kunt dit laten uitbesteden aan dezelfde vakman. U kunt de afwerking aanpassen aan uw wensen of de kamer. Zo kunt u de binnenkant afwerken met gipsplaten en deze laten stuken door een stukadoor. U moet zelfs vaak afspraken maken over het wel of niet plaatsen van een vensterbank. De afwerking kost wel extra tijd buiten het plaatsen van het dakkapel. Afhankelijk van uw wensen kan dit één tot een paar werkdagen in beslag nemen.

Check het eindresultaat.

Als het dakkapel eenmaal staat dan is het slim om even het eindresultaat te controleren. Check of het dakkapel geplaatst is volgens de afspraken. Heeft u bijvoorbeeld horren bijbesteld? Zijn deze dan ook allemaal geleverd etc.? Als u het echt niet vertrouwd dan kunt u zelfs een bouwkundige keuring laten uitvoeren. U heeft dan juridisch bewijs dat het dakkapel fout geplaatst is. javascript:void(0);

Vergelijk direct offertes.

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen? Vergelijk direct de offertes van de verschillende leveranciers. U kunt tot wel 40% besparen door de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Let goed op de kleine lettertjes! Soms is de afwerking bij de één wel inbegrepen en bij de ander niet. Dit kan uiteraard uitmaken in de prijs! Begin direct met vergelijken via onze website.

Meer dan 100 aangesloten dakraam specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 dakraam specialisten