Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten


Vind uw dakraam specialist in 3 eenvoudige stappen


Kunststof dakkapel

Eén van de populairste dakkappelen in Nederland is de kunststof dakkapel. Dit heeft vooral te maken met het geringe onderhoud. U twijfelt misschien vanwege de aanschafprijs tussen hout of kunststof. Wij hebben speciaal voor u alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Wat kost een kunststof dakkapel?

Eén van de meest gestelde vragen is natuurlijk wat een kunststof dakkapel precies kost. De prijs is heel erg afhankelijk van uw wensen. U kunt bijvoorbeeld werken met verschillende soorten kunststof. Uiteraard zal dit gaan uitmaken in de uiteindelijke prijs voor uw dakkapel. Naast de soorten kunststof zijn ook de afmetingen van het dakkapel bepalend voor de definitieve prijs. Als u kiest voor een standaard kunststof dakkapel van 2.50 m breed en 1.50 meter hoog dan moet u rekenen op een vanaf prijs van € 3.750. U kunt dan zelf kijken welk type dakkapel binnen uw budget past. Als u de exacte prijs wilt weten dan kunt u het beste een offerte aanvragen via onze website.

Twee soorten kunststof dakkapellen.

Natuurlijk kunt u een kunststof dakkapel in verschillende soorten en kleuren laten samenstellen. Toch zijn er eigenlijk twee soorten dakkapellen waar u uit kunt kiezen. Er is een dakkapel opgebouwd uit losse onderdelen en een dakkapel uit één stuk. Een dakkapel bestaande uit losse onderdelen heeft meestal een basisconstructie van hout. Op deze constructie worden alle kunststof onderdelen bevestigt. Er worden kunststof kozijnen in geplaatst en de zijkanten worden afgewerkt met keralit of trespa. U kunt kiezen voor zowel een strakke afwerking als een schootjes effect met kunststof. Bij een dakkapel uit één stuk wordt er eigenlijk gewerkt met een mal. Het kunststof wordt in deze mal gegoten en u heeft in één keer een compleet kunststof dakkapel. Deze methode is volledig naadloos en heeft als voordeel dat er dus niet zo snel lekkages op naden ontstaan. Officieel wordt dit geen kunststof dakkapel genoemd, maar een dakkapel gemaakt uit polyester.

Uitstekende isolatie.

Eén van de voordelen van een kunststof dakkapel is de uitstekende isolatie. De warmte wordt door het dakkapel prima tegengehouden. In de wintermaanden blijft het zo aangenaam en in de zomermaanden is het lekker koel in huis. De isolatie wordt uitgedrukt in de RC waarde en dit moet minimaal 2,5 zijn. Kiest u voor een polyester dakkapel? Dan loopt de RC waarde zelfs op tot 4. Dit komt doordat er geen warmte verloren gaat via de naden. Doordat uw isolatie verbetert zullen de stookkosten flink gaan dalen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Weinig onderhoud.

Een groot pluspunt aan een kunststof dakkapel is dat u relatief weinig onderhoud heeft. Als u kiest voor een dakkapel van hout dan is een regelmatige schilderbeurt noodzakelijk. Kiest u voor kunststof? Dan hoeft u alleen af en toe het dakkapel af te nemen met een doekje. Nog een voordeel is de lange levensduur van kunststof. Na 30 tot 50 jaar kan hout toe zijn aan vervanging zelfs met goed onderhoud. Kunststof is zeker weten een investering voor de toekomst en gaat waarschijnlijk langer mee dan dat u in de woning woont.

Hetzelfde uiterlijk als met echt hout.

Bij een kunststof dakkapel denken we nog te vaak aan de ouderwetse modellen waarbij het dakkapel eruit ziet als een plastic kuip. Tegenwoordig is het mogelijk om een dakkapel te laten bouwen met een houtlook. Uw dakkapel heeft dan gewoon de uitstraling van echt hout. Ondanks het uiterlijk van echt hout heeft u wel alle voordelen van kunststof zoals relatief weinig onderhoud, uitstekende isolatie etc. Als u dus toch graag het uiterlijk van hout wilt, dan kan een kunststof dakkapel absoluut een optie zijn.

Offertes vergelijken

Benieuwd wat uw nieuwe dakkapel precies gaat kosten? Via onze website is het mogelijk om online offertes te vergelijken. U krijgt zo mooi een idee wat u kunt verwachten qua prijs voor een nieuwe dakkapel. Via onze website is het mogelijk om de prijs van meerdere specialisten te vergelijken. Door de prijs op de juiste manier te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen. Pak direct uw kans om voordelig een kunststof dakkapel te plaatsen.

Meer dan 100 aangesloten dakraam specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 dakraam specialisten