Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten


Vind uw dakkapel specialist in 3 eenvoudige stappen


Een goedkope dakkapel of toch een dure?

U wilt graag een dakkapel, maar al snel komt u erachter dat er verschillen zijn in prijzen. Naast verschillen in de montagekosten komt u ook verschillen tegen in het gebruik van materialen. Bijvoorbeeld een dakkapel die voor de helft van kunststof is. De kozijnen zijn van kunststof, maar de zijkanten zijn afgewerkt met hout. U kunt zo flink wat geld besparen, maar is het niet verstandiger om toch voor een dure dakkapel te kiezen?

De gemiddelde prijzen van een dakkapel

Als u wilt weten wat goedkoop of duur is dan is het handig om te weten wat u gemiddeld betaalt voor het plaatsen van een dakkapel. De gemiddelde prijs is namelijk afhankelijk van uw wensen en afmetingen. Als u echt de exacte prijs wilt weten dan kunt u natuurlijk het beste een offerte aanvragen. Om u een idee te geven hebben wij de gemiddelde prijzen op een rijtje gezet: • Prefab dakkapel van hout vanaf € 3.000. • Prefab dakkapel van kunststuf vanaf € 3.750. • Prefab dakkapel van polyester vanaf € 4.250. • Kiest u voor traditionele bouw? U bent dan gemiddeld 25% extra kwijt.

Waar kunt u op besparen bij het kiezen van een dakkapel?

Naast de afmetingen etc. spelen ook andere dingen mee. Onderdelen waar u eventueel op kunt besparen. Het is wel slim om over de gevolgen van een goedkope dakkapel na te denken. U kunt bijvoorbeeld geld besparen door te kiezen voor een goedkoper materiaal. Hout is bijvoorbeeld een voordelige keuze als u kiest voor een nieuw dakkapel. Het nadeel van hout is de hoge onderhoudskosten. Hout moet regelmatig geschilderd worden en vaak kunt u dit vanwege de hoogte van het dakkapel niet zelf. U bent dan verplicht om een schildersbedrijf in te huren. Het is dus slim om goed na te denken over de gevolgen van een voordelige dakkapel. Nog een besparingsmogelijkheid is door te kiezen voor prefab. U kunt hiermee la 25% besparen vergeleken met traditionele bouw. De laatste optie is om eventueel kwantumkorting te regelen. Informeer in de buurt of er misschien nog meer mensen een dakkapel willen plaatsen. Als u meerdere dakkappelen tegelijk kunt laten plaatsen dan krijgt u vaak een korting van de leverancier.

Prefab dakkapel als bespaarpost

Als u veel geld wilt besparen dan kunt u het beste kiezen voor een prefab dakkapel. U bespaart hier niet alleen 25% mee, maar u kunt ook nog eens sneller uw dakkapel plaatsen. Binnen één werkdag kan uw nieuwe dakkapel al op uw woning gemonteerd worden. Bovendien is het vaak ook nog eens mogelijk om prefab zonder vergunning te plaatsen. Dit scheelt u ook al meteen een leuk geldbedrag aan leges. De reden dat prefab zoveel goedkoper is komt doordat de dakkapel in een fabriek gemaakt wordt. Een deel van het bouwproces gebeurt machinaal, waardoor er veel minder manuren inzitten. Uiteindelijk is het bouwen van een dakkapel hierdoor een stuk voordeliger.

Besparen op het materiaal

Er zit al een verschil tussen kunststof en hout zoals we eerder lieten weten. Naast deze keuzemogelijkheid kunt u ook nog voor een ander soort hout kiezen. Standaard wordt er gekozen voor hardhout vanwege de lange levensduur. Alleen het nadeel van hardhout is de prijs per m2. Als u kiest voor multiplex in plaats van hardhout dan kunt u honderden euro’s op uw dakkapel besparen. Dit is ook zo met een kunststof dakkapel. In plaats van een keralit afwerking aan de zijkant kunt u kiezen voor een trespa plaat. U kunt zo opnieuw honderden euro’s besparen op een kunststof dakkapel.

Vergelijk prijzen online

Eigenlijk wilt u gewoon een dakkapel van een uitstekende kwaliteit die tientallen jaren meegaat. Goedkoop is vaak duurkoop. Dit kan een reden zijn om online prijzen te gaan vergelijken. Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen met bijvoorbeeld een BTW verlaging. U kunt hiermee honderden euro’s besparen. Naast het besparen met aanbiedingen kunt u ook verschillende offertes aanvragen en met elkaar vergelijken. Het vergelijken van offertes kan u soms een besparing van wel 40% opleveren. Het is dus echt de moeite waard om via onze website een offerte aan te vragen bij specialisten uit uw eigen regio.

Meer dan 100 aangesloten dakraam specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 dakraam specialisten