Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten


Vind uw dakraam specialist in 3 eenvoudige stappen


Dakkapel vergunning

Eén van de meest gestelde vragen bij aannemers is vaak of u een vergunning nodig heeft voor een dakkapel. Dit is eigenlijk per gemeente en situatie verschillend. Gemeentes hebben natuurlijk hun eigen regels en mogen zelf bepalen of u een vergunning nodig heeft of niet.

De kosten van een vergunning.

Leuk zo’n vergunning, maar waar moet u op rekenen? Uiteraard bepaalt opnieuw de gemeente wat zo’n vergunning precies moet kosten. De meeste leges beginnen vanaf € 200 en de prijs kan oplopen tot maximaal € 600. Deze prijs komt natuurlijk bovenop de prijs van een dakkapel. De gemeente rekent de leges en niet het bouwbedrijf waar u een dakkapel door laat praten. Voor de exacte kosten kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Controleer of u een vergunning nodig heeft.

Het is slim om via uw eigen gemeente te controleren of u een vergunning nodig heeft. Iedere gemeente heeft zijn eigen regels hierin. Er zijn wel een aantal situaties waarin u in vrijwel iedere gemeente standaard een bouwvergunning nodig heeft. Dit is voor bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant van uw woning. Over de achterkant van uw woning doet de gemeente nooit zo moeilijk. Voor een dakkapel die groter is dan de standaard afmetingen moet u meestal ook een bouwvergunning aanvragen.

Een vergunning indienen.

Op de website van de gemeente kunt u vaak met uw DIGID online een vergunning voor een dakkapel aanvragen. Vaak moet u een aantal gegevens aanleveren die u eventueel van de aannemer kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwtekening met de afmetingen van het dakkapel. Als u geen idee heeft hoe zoiets werkt dan kunt u dit werk ook uitbesteden. De aannemer die uw dakkapel gaat plaatsen wilt u graag helpen om het formulier online in te vullen. U weet zo zeker dat u de vergunningsaanvraag juist heeft ingediend. Het is ook mogelijk om eerst een afspraak bij de gemeente te maken. De gemeente kan zelf uw kansen inschatten en u vraagt dan niet voor niets een vergunning aan.

Waar wordt uw aanvraag op beoordeeld?

Uw vergunningsaanvraag wordt op een aantal zaken beoordeeld: • Bestemmingsplan • Welstandsnota • Bouwbesluit. In het bestemmingsplan kan soms staan dat er aan de voorzijde van een woning nooit een dakkapel geplaatst mag worden. Dit zou een reden kunnen zijn voor de gemeente om uw aanvraag af te wijzen. In de welstandsnota kan informatie staan over het uiterlijk van het dakkapel. Het kan gebeuren dat uw dakkapel alleen geplaatst mag worden als die aan bepaalde eisen voldoet. Bijvoorbeeld een bepaald uiterlijk of afmetingen. Als laatste is er nog het bouwbesluit hierin staat dat het bouwwerk wel veilig moet zijn voor de omgeving, gezondheid en leef comfort.

Een vergunning ontvangen.

Binnen 8 weken moet de gemeente besluiten of u een dakkapel mag plaatsen. Als u de vergunning krijgt toegewezen dan wil dit niet zeggen dat u deze definitief krijgt. Uw vergunningsaanvraag wordt nu in de krant geplaatst en de buren krijgen 6 weken de tijd om bezwaar tegen de vergunning te maken. Stel buren maken bezwaar dan heeft de gemeente 6 weken de tijd om hierop te reageren. Het is dus verstandig om pas na deze periode een dakkapel te laten plaatsen. In sommige gemeentes hoeft dit allemaal niet en kunt u gewoon vergunningsvrij een dakkapel plaatsen. U hoeft dan niet eerst te wachten en u kunt een hoop geld besparen voor het aanvragen van een vergunning. U kunt direct een bedrijf aan het werk zetten om uw dakkapel te plaatsen.

Offertes aanvragen bij een dakkapel specialist uit uw regio.

Bent u benieuwd wat zo’n dakkapel werkelijk gaat kosten? U kunt online offertes aanvragen bij een dakkapel specialist uit de regio. Wij zorgen er gratis en vrijblijvend voor dat u een aantal offertes uit uw buurt ontvangt. U kunt zo een weloverwogen keuze maken tussen verschillende specialisten. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van uw nieuwe dakkapel. Onze service is helemaal gratis en u kunt zelf kijken welke specialist aansluit bij uw wensen en budget. Bespaar zo honderden euro’s door de specialisten met elkaar te vergelijken.

Meer dan 100 aangesloten dakraam specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 dakraam specialisten

Gratis Dakkapel Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 dakkapel specialisten